Avelsverksamhet

Vi bedriver avelsverksamhet med syfte att ta fram högkvalitativa sporthästar inom hoppning och dressyr. De ston vi använder är noggrant utvalda. Vi använder oss av renrasiga Holsteinerston från kända stofamiljer med ett gott möderne bakom. Alla stona är trevliga och lätthanterliga.

Avelsstona

Serafina II

Född 2002 – Serafinas far är Carpaccio (Caretino-Lantaan) och morfar Silvester (Silbersee-Hallig). Serafina tillhör den kända stofamiljen 474A som är en av Holsteinerförbundets mest prestationssäkra stammar. Internationellt meriterade hästar som exempelvis Verdi och Bubalu härstammar från 474A. Serafina själv har haft flertalet avkommor som presterat bra i sporten och sålts på elitauktioner i Tyskland. Conect född 2003 (Catoki-Carpaccio), Wienna född 2006 (Acodetto-Carpaccio). Serafina är även mormor till våran Shades of Grey född 2010 (Cachas-Caretino-Acodetto). Serafina själv är premierad med bland annat betyg 9 på temperament och 10 på ridbarhet.

Serafina fick ett fint föl 2018 efter Million Dollar BWP (Plot Blue – Vigo d´Arsouilles – Cento). Ahlberga Gårds första egna uppfödning, Limited Edition A.G


Cindy IX

Född 2010- Cindys far är Cormint (Calido I – Carthago) och morfar Sacramentoson vars far är den berömda Sacramento Song xx. Cindy tillhör stofamilj 2180 och har en prestationssäker stam. Cormint är en modern hingst med mycket energi. Han blev reservchampion 2004 i Neumünster. Modern Iliona XV har lämnat flertalet hästar med internationella placeringar. Morfar Carthago tävlades med framgång av Jos Lansink under bland annat OS i Atlanta. Cindys möderne innehåller kända hingstar som Calypso II och Cor de la Bryer. Cindy IX är själv premierad med fina omdömen på framförallt löshoppning,galopp och ridbarhet.

Cindy är dräktig och väntar föl 2019 med Lewine (Livello- Corrado I)


Gamborg´s Akina

Född 2005 – Akinas far är Holsteinerhingsten Akinos (Alcatraz – Calypso I) Akinos har lämnat såväl hopp som dressyrhästar. Akinas morfar är den kända hingsten Cor de la Bryer. En av de mest betydelsefulla hingstarna i den moderna aveln.


Clair

Född 2000 – Camiros (Contender-Fernando). Clairs morfar är Lagano med intressant Ladykiller xx blod. Clair har lämnat flertalet avkommor som lyckats väl i sporten.

Clair väntar föl 2019 med Crack (Cornet Obolensky – Candillo)